stela
kezdőoldalindex.html
világítástechnika
szerszám bérlés
műszer bérlés
sportszer bérlés
tisztítógép
villamosság

informatika

árlista
webdesign
céginformáció
elérhetőség
       
Számítógépes és strukturált hálózatok :


Cégünk a kezdetektől foglalkozik számítógéphálózatok Cat5E és Cat6 (strukturált) telepítésével, ill. a már meglévő hálózatok mérésével, felülvizsgálatával, és a hálózatmérő műszer bérbeadásával.
Cat5E átviteli sebességet biztosító hálózatok közül két alaptípus építésével fogalkozunk, az egyik az UTP (árnyékolatlan), a másik az FTP (árnykolt). Kettős árnyékolású rendszert Cat5 átviteli sebességgel nem szoktunk javasolni, mivel ennek árában a Cat6 F-FTP rendszer már megépíthető és a kettős árnyékolása mellett lényegesen nagyobb átviteli sebességet biztosít. Cat6 rendszer tekintetében árnyékolatlan rendszert nem telepítünk, mert a tapasztalatok alapján a szabványos átviteli sebesség csak nagyon extrém telepítési körülmények között biztosíthatók.

Hálózat telepítése:

A hálózatok építésére külön árlistát kidolgozni nem lehetséges, de tájékoztató jelleggel közöljük mindhárom rendszer végpontonkénti telepítési költségét kb.35fm-es átlagos végponthosszal számolva.


 
Cat5E UTP hálózat kiépítése végpontonként:
8,000.-HUF+ÁFA  
 
Cat5E FTP hálózat kiépítése végpontonként:
10,000.-HUF+ÁFA  
 
Cat6 FTP hálózat kiépítése végpontonként:
14,000.-HUF+ÁFA  

 

A fenti végpontonkénti árak tartalmazzák a kiépítés teljes anyagszükségletét, valamint munkadíját, a hálózat mérését MICROTEST OMNISCANNER műszerrel, valamint az üzemeltetéshez szükséges patchkábeleket a szükséges mennyiségben.

Hálózat mérése:

A számítógéphálózatok mérését MICROTEST OMNISCANNER műszerrel végezzük.

     
 

A mért adatokat szabványos ( EIA-TIA, ISO IEC) mérési jegyzőkönyvbe foglaljuk, melyet a mérést követően a Megrendelő részére átadunk.
Ezen mérési jegyzőkönyv két formában készül. Az egyik a hagyományos forma a csak adatokat tartalmazó táblázatos megjelenés, de lehetőség van grafikus adatelemzésre is, mely bizonyos esetekben sok előnyt biztosít az előbbi formával szemben, bizonyos hálózat vizsgálati esetekben.

Íme a grafikus jegyzőkönyv egy oldalának mintája

 
   
  A hálózat mérését általában 400.-Ft+Áfa áron végezzük végpontonként, de ez az ár a végpontok számának növekedésével arányosan csökken.  
 

0-25 végpontig:

400.-HUF+ÁFA  
 
26-50 végpontig:
300.-HUF+ÁFA  
 
51-100 végpontig:
200.-HUF+ÁFA  
 
101-200 végpontig:
100.-HUF+ÁFA  
 
200 végpont felett:
Egyedi ajánlat  
       

Hálózatmérő műszer mérbeadása:

Huzamosabb használat, ill. jelentős mennyiségű végpont javítása esetén a hálózatmérés mint szolgáltatás elég költséges, ezért lehetőség van az előbbi pontban leírt műszer bérlésére is, az alábbi feltételekkel:

Amennyiben Ön még nem partnerünk, akkor a bérléshez szükséges a cégkivonat, az aláírási címpéldány, személyi azonosító igazolvány, valamint 500,000.-Ft foglaló letétele, mely a műszer visszavételekor teljes összegben visszafizetésre kerül.

Partnereinkesetében a fenti feltételektől eltekintünk.

 

 
Bérleti díjak:       
   
 
Első nap:
6,000.-HUF+ÁFA  
 
2.-3.-4. nap:
5,000.-HUF+ÁFA  
 
5. nap tól, minden további nap:
3,000.-HUF+ÁFA  
       

Hálózatok feülvizsgálata:

Amennyiben az Önök hálózata nem működik megfelelően, ( lassú, bizonytalan, lebont, stb.)keressen bennünket az elérhetőségeink valamelyikén! Helyszíni vizsgálattal, méréssel, szaktanáccsal ill. javítással készséggel állunk rendelkezésére!